I get so tired of the anger.


We're just two dreams under the same sky.


Tell me what you know about dreams.


Storsjöyran 2011.

 



Efter att ha hämtat Maja, Aima och Anna-klara vid bussen och gjort oss i ordning beger vi oss till ännu ett år av världens finaste yra! Väl där träffar vi Gry och Magnus. Vi snurrar omkring på området och dansar nästan hela kvällen mitt i smk publiken. Allt är fint och vi tar oss hem efter ett rätt kort besök på yran. När vi kommit ner i vår källare tar Maja fram några filmer. Vi kollar på vem ska trösta knyttet och en kos dagbok som vi sitter framför med ett stort skrattanfall. Vi pratar och pratar tills det blir morgon då bestämmer vi att någon timmes sömn kan vara trevligt för att orka med morgondagen.

Nästa dag åker vi in till Östersund för att träffa Magnus och Gry. Först lämnar Alice oss för att hänga med the ark folket, men vi andra går i runt i stan testar peruker, går i affärer och fikar. Vi tar bussen hem och gör oss redo för andra yran dagen.
Jag och mina vänner ställer oss i badhusparken för att se Veronica Maggio. Folk knuffas och trängs, trots att folk säger åt dem flera gånger. Inget blir trevligt. Jag glömmer bort musiken, dansen och Veronica som trippar fram och tillbaka sjungandes på scen. Vi går där ifrån för att möta Gry och Magnus. Tillsammans går vi upp till stortorget för att köa till The ark. Där möter vi Sigrid. När musiken startar och The ark rör sig på scenen blir allt galet, kaos och vissa sekunder bara svart. Långa killar tränger sig bakom oss och nästan slåss för att få komma fram. Öl kommer flygandes över min kamera. Tjejen bakom står med en ölburk i handen som tar slut fortare än vad hon hinner dricka. Bland långa killar, öl, skrik och ett alldeles för våldsamt tryck blir det för mycket. Jag och Aima tar oss ut ur den röriga publiken. Aima köper vatten och remmar, sedan ställer vi oss längst upp på torgen och kollar ut över The ark och deras publik. När spelningen är över går vi ner för att möta våra vänner. Där nere är det kaos! Två vänner står vid sidan av scen för de blev överlyft av vakter och den ena är i ren chock. Resten av våra vänner kommer när publiken minskat vi sätter oss bakom scen, tröstar och tar igen oss. Sen går vi till kyrktältet och bestämmer att vi åker hem till vår trygga källare. Gry och Magnus följer med oss och vi kollar på samma filmer som föregående dag. Vi pratar enda tills det blir morgon. Sen följer vi med Gry och Magnus i soluppgången till deras fina lilla stuga. Där sjunger vi,  gry spelar gitarr och det bjuds på soppa. Ett tag senare börjar vi traska hem. Allt är fint solen lyser lite bakom ett berg. När vi kommit in i en liten skogsdunge så står ett rådjur alldeles intill oss och kollar nyfiket. När det ger sig av gör vi det samma. Väl hemma igen kryper vi ner för att sova.


Sista dagen av yran kommer John körandes och hälsar på. Vi tar oss till stan där det ska kollas på kjolar och köpas mat. När vi handlat mat märker vi att alla affärer hunnit stänga så vi ställer oss lite besvikna vid busshållplatsen. Vi väntar och väntar tills vi upptäcker att det är lördag och bussarna bara går en gång i timmen. Då går vi ner mot badusparken där någon fyllt fontänen med skum. Där blir vi kvar ett tag tills vi kommer på att vi måste hem och äta. Hemma hinner vi bara få ihop en sallad som vi slänger i oss innan vi plockar upp Gry och Magnus för att åka till yran.

Vi går till stortårget. Vi sätter oss ner framför scenen och väntar på att Håkan ska spela. När det väl är Håkans tur på scen är allt så glädjefyllt. Vi dansar och gråter om vartannat. Håkan verkar vara lika glad som publiken och dansar som en tok på scen. Sedan är det självaste Henrik Berggrens tur att träda fram. Publiken ropar blygsamt när Henrik kommer upp på scen och spelar. Alla står som små stjärnor på himlen och sjunger med. Det är så vacker och Henrik gör allt så snyggt och överlägset på scen. Bara det att han ser ut som en prins gör allt lite för fint. Vi går bakom scen där Håkan först tittar fram och sedan Henrik, som snabbt hoppar in i varsin buss och åker iväg. Allt är plötsligt så perfekt. Folk kramas och gråter. Vi ler och sätter oss i kyrktältet där en kille ropar att det är halva priset på all fika. Vi köper på oss chokladbollar och blir sist ut därifrån. Vi pratar om allt. Vill sno en sopsäck full av popcorn, men någon hade varit duktig och lagt massa skräp högst upp. Vi stannar i badhusparken och har skumkrig vid fontänen. En kille lägger sig i den och ropar "Jag är superman!!!"  Det blir morgon och vi alla åker hem till källaren. Där kollar vi på samma filmer som tidigare och pratar om läskiga gubbar. När Gry och Magnus ska hem kramas vi gång på gång. Sen skjutsar John hem dem och det blir ett sista litet farväl innan yran är över.


Dagen innan.

Efter att bloggat i ett år börjar jag om från början och lämnar där med kitchensink.
Här kommer första delen av yran.
På väg mot ennu ett vackert år av yran plockade vi upp Alice.


RSS 2.0